Završen I Međunarodni EYCA kamp - EYCA

Naruči svoju EYCA karticu

Gore navedeni podaci se obrađuju i koriste u svrhu izdavanja EYCA kartice, a sve u skladu sa Politikom zaštite podataka ličnosti NVO "Centar za omladinsku edukaciju". Politika zaštite podataka ličnosti.

Uz to, ovom prijavom kao korisnik EYCA kartice, daješ saglasnost da NVO "Centar za omladinsku edukaciju" koristi navedene lične podatke i kako bi te informisao o novostima i promotivnim akcijama EYCA kartice, kao i u svrhu uspostavljanja i održavanja komunikacije sa tobom, u cilju unaprijeđenja usluge koju nudimo.

Važno: Ako si maloljetan/a, neophodno je da nam dostaviš potpisanu saglasnost roditelja za prikupljanje i obradu tvojih ličnih podataka, i to u roku od 5 radnih dana, poštom ili lično na adresu: Trg Nikole Kovačevića br. 13, 81 000 Podgorica.

Tvoja prijava je prihvaćena! Svakog radnog dana, EYCA karticu možeš preuzeti na adresama:

Na linku možeš pronaći sva mjesta gdje možeš preuzeti EYCA karticu.

Završen I Međunarodni EYCA kamp

16.08.2021

U nedjelju, 15. avgusta završen je I Međunarodni EYCA Educo kamp, koji je okupio 30 mladih ljudi iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Mađarske.


Događaj, kojim je obilježen 12. avgust, Međunarodni dan mladih, organizuje projektni tim Evropske omladinske kartice (EYCA), uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.


Svečani dio kampa otvorili su gđa Ksenija Božović, VD pomoćnice direktora Uprave za sport i mlade, gđa Ana Popović, PR & Event menadžerka EU Info centra i gdin Jugoslav Radović, predsjednik NVO "Centar za omladinsku edukaciju".


Svim učesnicima se putem video poruke obratio i direktor EYCA asocijacije, Manel Sanchez, koji je okupljenima čestitao omladinski praznik i predočio im prilike za sticanje novih znanja i vještina koje EYCA mreža pruža na evropskom nivou.


Kroz tri radna dana, mladi su imali priliku da slušaju Jelenu Fuštić, koja je sa njima razgovarala o demokratiji i participaciji mladih, Vladanu Mrdak (Crnogorski Telekom), koja je predstavila značaj procesa digitalizacije i zaštite ličnih podataka, te goste iz Mađarske - Ištvana Karasz i Lillu Nedzecky, koji su predstavili primjere dobre prakse u oblasti ljudskih prava u svojoj zemlji. Programe mobilnosti i konferenciju "Future of Europe" predstavile su gošće iz Hrvatske i Slovenije, Doroteja Horvat i Sara Vilhar, a završno predavanje na temu medijske pismenosti održala je Jovana Davidović.


Bilo nam je veliko zadovoljstvo na jednom mjestu okupiti sjajne mlade ljude i kvalitetne predavače i sa njima diskutovati na različite teme, a poslednjeg dana kampa su učesnicima uručene i potvrde o učešću. Posebno želimo istaći činjenicu da je kamp okupio učesnice/ke iz više crnogorskih gradova: Podgorica, Tivat, Herceg Novi, Budva, Bar, Ulcinj, Kolašin, Danilovgrad, Nikšić, i Pljevlja.


Program Evropske omladinske kartice (EYCA) ima punu podršku Uprave za sport i mlade i Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sport, što će omogućiti strateški razvoj programa u narednom periodu, te još kvalitetnije benefite i prilike za mlade na lokalnom i nacionalnom nivou.


Ovim putem želimo da se zahvalimo i partnerskim kompanijama koje su nam pružile robna sponzorstva, kao što su: Filmski centar Crne Gore, Ledo doo, Promotive doo, Aqua Bianca doo, Mercator doo, Monteco doo, Prime Consalting doo.


Video snimak sa utiscima učesnika sa događaja se nalazi na linku.


Evropska omladinska kartica je društveno odgovorni program koji mladim ljudima (13-29 godina) omogućava ulazak u svijet informacija, mobilnosti, neformalne edukacije, umrežavanja na nacionalnom i evropskom nivou, kao i korišćenja velikog broja povlastica u Crnoj Gori (kroz partnerstvo sa više od 270 kompanija) i Evropi (više od 70.000 kompanija). Implementacija ovog projekta usaglašena je sa ciljevima koje prepoznaje Zakon o mladima, Strategija za mlade (2017-2021) i Evropska omladinska strategija (2019-2027).


Projekat Evropske omladinske kartice (EYCA) u Crnoj Gori realizuju NVO „Centar za omladinsku edukaciju“ i Uprava za sport i mlade.