Veliko online takmičenje za osnovce i srednjoškolce - DoMEn kup - Eyca

Naruči svoju EYCA karticu

Gore navedeni podaci se obrađuju i koriste u svrhu izdavanja EYCA kartice, a sve u skladu sa Politikom zaštite podataka ličnosti NVO "Centar za omladinsku edukaciju". Politika zaštite podataka ličnosti.

Uz to, ovom prijavom kao korisnik EYCA kartice, daješ saglasnost da NVO "Centar za omladinsku edukaciju" koristi navedene lične podatke i kako bi te informisao o novostima i promotivnim akcijama EYCA kartice, kao i u svrhu uspostavljanja i održavanja komunikacije sa tobom, u cilju unaprijeđenja usluge koju nudimo.

Važno: Ako si maloljetan/a, neophodno je da nam dostaviš potpisanu saglasnost roditelja za prikupljanje i obradu tvojih ličnih podataka, i to u roku od 5 radnih dana, poštom ili lično na adresu: Trg Nikole Kovačevića br. 13, 81 000 Podgorica.

Tvoja prijava je prihvaćena! Svakog radnog dana, EYCA karticu možeš preuzeti na adresama:

Veliko online takmičenje za osnovce i srednjoškolce - DoMEn kup

26.01.2021

Kao mladi programer/ka, vjerovatno već znaš za DoMEn kup – jedino online takmičenje za mlade programere u Crnoj Gori. A i ako ne znaš za DoMEn kup, evo prilike da saznaš nešto više o tome kako da testiraš stečeno znanje u oblasti programiranja kod svoje kuće i možda baš ti osvojiš vrijedne nagrade!

Kompanija doMEn d.o.o i Prirodno-matematički fakultet Univerziteta Crne Gore početak godine obilježiće novim izdanjem DoMEn kupa - takmičenja u programiranju za učenike osnovnih i srednjih škola. Ovogodišnje takmičenje počeće u subotu, 30. januara u 12 časova, a svi prijavljeni takmičari će imati 4 časa na raspolaganju za izradu zadataka.

Po uzoru na slična takmičenja koja se održavaju u svijetu, DoMEn kup će biti u potpunosti održan online, a svi zainteresovani učenici se mogu prijaviti putem portala www.stemedukacija.me popunjavanjem jednostavne prijavne forme. Zadaci će biti prilagođeni uzrastu i nivou znanja učesnika, odnosno, svi prijavljeni će biti podijeljeni u dvije kategorije - osnovaca i srednjoškolaca.

Izvršni direktor kompanije doMEn, Predrag Lešić, naveo je: “Nakon online DoMEn škole programiranja i mini kupa koji je bio namijenjen učenicima koji su pratili ove online časove, došlo je vrijeme i da organizujemo veliko online takmičenje sa izazovnijim zadacima čiji je cilj učenike prvenstveno pripremiti za nacionalna i međunarodna takmičenja koja nas iz oblasti informatike očekuju u ovoj godini.”

Za svakog prijavljenog učenika biće kreiran nalog na takmičarskom sistemu, nakon čega će biti kontaktirani na mail sa više informacije o pristupu takmičenju. Kako se pristupa sistemu i kako se unose rješenja, onima koji učestvuju prvi put, organizatori preporučuju da pogledaju i video koji je u tu svrhu snimio profesor Goran Šuković sa ciljem da učenici budu maksimalno pripremljeni na funkcionisanje platforme.

Tokom prethodne godine, kompanija doMEn i Prirodno-matematički fakultet nastavili su sa radom Škole programiranja uprkos pandemiji korona virusa. Sve aktivnosti iz oblasti edukacije mladih, preselili su online, te su tako svima zainteresovanim osnovcima i srednjoškolcima u Crnoj Gori obezbijedili video lekcije iz oblasti programiranja dostupne na YouTube platformi u programskim jezicima Scratch i C++. Za naredno polugođe najavljuju i nove lekcije, ovog puta u programskom jeziku Java, a vjeruju da će to doprinijeti i većem broju mladih koji će se oprobati u karijeri programera.

Za sve dodatne informacije vezane za DoMEn kup zainteresovani mogu da se obrate na mail informatikacg@gmail.com