Prijave za besplatnu školu video igara do 28. septembra - EYCA

Naruči svoju EYCA karticu

Gore navedeni podaci se obrađuju i koriste u svrhu izdavanja EYCA kartice, a sve u skladu sa Politikom zaštite podataka ličnosti NVO "Centar za omladinsku edukaciju". Politika zaštite podataka ličnosti.

Uz to, ovom prijavom kao korisnik EYCA kartice, daješ saglasnost da NVO "Centar za omladinsku edukaciju" koristi navedene lične podatke i kako bi te informisao o novostima i promotivnim akcijama EYCA kartice, kao i u svrhu uspostavljanja i održavanja komunikacije sa tobom, u cilju unaprijeđenja usluge koju nudimo.

Važno: Ako si maloljetan/a, neophodno je da nam dostaviš potpisanu saglasnost roditelja za prikupljanje i obradu tvojih ličnih podataka, i to u roku od 5 radnih dana, poštom ili lično na adresu: Trg Nikole Kovačevića br. 13, 81 000 Podgorica.

Tvoja prijava je prihvaćena! Svakog radnog dana, EYCA karticu možeš preuzeti na adresama:

Na linku možeš pronaći sva mjesta gdje možeš preuzeti EYCA karticu.

Prijave za besplatnu školu video igara do 28. septembra

27.09.2022

Digitalna agencija Alicorn, u okviru Dana nauke i inovacija i uz podršku Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja, organizuje besplatnu školu za razvoj video igara “Ready, set, play” za srednjoškolce i studente u periodu od 1. - 7. oktobara 2022. godine. Škola se sastoji od 6 edukativnih radionica za polaznike i dodatna 4 događaja namijenjena polaznicima i svima zainteresovanima koji žele da čuju više o perspektivnoj industriji razvoja video igara. Svi događaji i radionice su besplatni, ali su prijave zbog ograničenog broja mjesta za praćenje uživo obavezne na linku – www.alicorn.me/ready-set-play.

Edukativne radionice u okviru “Ready, set, play” škole će za 15 studenata i srednjoškolaca biti organizovane u Podgorici u kancelarijama kompanije Alicorn, dok će svi oni koji ne budu u prilici da prisustvuju predavanjima, ista moći da isprate onlajn. Polaznici će imati priliku da kroz rad sa programerskim timom kompanije Alicorn usvoje osnovne i srednje napredne koncepte u razvoju video igara, kroz konkretne primjere u popularnom pokretaču Unity Engine, ali i steknu prve kontakte sa ljudima iz industrije kako sa crnogorskog tržišta, tako i iz regiona. Prijave za polaznike škole za razvoj video igara su otvorene do 28. septembra na linku - https://bit.ly/3BXmESN.

Kao dopuna edukativnih radionica na kojima će polaznici raditi na svojoj igri, u okviru škole razvoja video igara “Ready, set, play” održaće se i 4 javna događaja kojima će moći da prisustvuju kako polaznici škole, tako i svi zainteresovan, a sve u cilju sticanja šire slike o video igrama i ovoj industriji.

U Podgorici, 1. oktobra biće organizovana prezentacija video igara koje su stvorili mladi kreatori. Milica Rajčić je u okviru januarskog izdanja kursa za razvoj video igara kreirala igru pod nazivom Find the Ring, dok je Uroš Veličković objavio igru Run gun gum. Pored priče o ovim igrama, prisutni će imati priliku da čuju više o igri za mobilne telefone Paha, Paha koju su polaznici prošlogodišnjeg kursa zajedno kreirali. Svi zainteresovani se za događaj mogu prijaviti na linku - https://bit.ly/3dxNnfu.

Predavanje “Uticaj video igara na djecu i potencijal u obrazovanju” biće održano u Baru 2. oktobra u saradnji sa Biznis centrom „Bar“, a za sve koji neće biti u prilici da prisustvuju, biće omogućen uživo prenos na Zoom platformi. Predavanje o djeci, obrazovanju i video igrama održaće Milutin Pavićević, kreativni direktor agencije Alicorn i idejni tvorac ZUNO pokretača za razvoj edukativnih video igara. Prijave za ovaj događaj su takođe zbog ograničenog broja mjesta moguće preko linka https://bit.ly/3BVsOTs.

Panel diskusija “Potencijal i snaga crnogorske gejming industrije” biće održana u Nikšiću u saradnji sa IPC Tehnopolis – 6. oktobra i okupiće predstavnike kompanija koje se u Crnoj Gori bave razvojem video igara. Jedni od govornika će biti Aleksandar Dlabač, izvršni direktor kompanije CodeLab, Andrija Dragojević, projektni menadžer u 3Hills studiju za razvoj video igara i Milica Matović, službenica operacija u agenciji Alicorn. Za sve koji neće biti u prilici da uživo prisustvuju, biće omogućen uživo prenos na Zoom platformi, a više o ovom događaju saznajte na linku – https://bit.ly/3SihkyM.

Kao završni događaj škole za razvoj video igara biće organizovana panel diskusija “Od ideje do realizacije” u Podgorici 7. oktobra. Govornici će biti predstavnici gejming studija iz regiona - Stefan Đorđević tehnički direktor beogradskog gejming studija Miracle Dojo koji je duži niz godina u industriji i objavio je preko 5 igara i Kristijan Bencek iz hrvatskog studija za razvoj video igara i aplikacija GROW koji osim igara pravi 3D modele i AR aplikacije. Prisustvo događaju je besplatno, ali je broj mjesta ograničen, pa je prijava za događaj neophodna na linkuhttps://bit.ly/3Sk41Od. Za sve koji ne budu u prilici da prisustvuju uživo, biće obezbijeđen prenos preko platforme Zoom.

Za više informacija o školi za razvoj video igara “Ready, set, play”, posjetite zvanične naloge kompanije Alicorn na mrežama (Facebook  i Instagram).