Održan okrugli sto na temu “Udruženim snagama do kreiranja ključnih kompetencija mladih” - Eyca

Naruči svoju EYCA karticu

Gore navedeni podaci se obrađuju i koriste u svrhu izdavanja EYCA kartice, a sve u skladu sa Politikom zaštite podataka ličnosti NVO "Centar za omladinsku edukaciju". Politika zaštite podataka ličnosti.

Uz to, ovom prijavom kao korisnik EYCA kartice, daješ saglasnost da NVO "Centar za omladinsku edukaciju" koristi navedene lične podatke i kako bi te informisao o novostima i promotivnim akcijama EYCA kartice, kao i u svrhu uspostavljanja i održavanja komunikacije sa tobom, u cilju unaprijeđenja usluge koju nudimo.

Važno: Ako si maloljetan/a, neophodno je da nam dostaviš potpisanu saglasnost roditelja za prikupljanje i obradu tvojih ličnih podataka, i to u roku od 5 radnih dana, poštom ili lično na adresu: Trg Nikole Kovačevića br. 13, 81 000 Podgorica.

Tvoja prijava je prihvaćena! Svakog radnog dana, EYCA karticu možeš preuzeti na adresama:

Održan okrugli sto na temu “Udruženim snagama do kreiranja ključnih kompetencija mladih”

11.05.2021

Okrugli sto na temu „Udruženim snagama do kreiranja ključnih kompetencija mladih“ održan je u prostorijama Opštine Tivat, u organizaciji NVO „Centar za omladinsku edukaciju“ i NVO „Cazas“, a uz podršku opštinskog Sekretarijata za društvene djelatnosti. U radu okruglog stola učestvovali su tivatski srednjoškolci: mladi iz Srednje mješovite škole „Mladost“, srednje Muzičke škole Tivat i međunarodne „Knightsbridge“ škole, ali i predstavnici privrednog sektora, a među njima rukovoditeljka sektora za ljudske resurse hotela Regent Porto Montenegro, Žana Zeković.


Učesnike je u ime domaćina pozdravila sekretarka za društvene djelatnosti Borka Mršulja, naglasivši da je tema okruglog stola u skladu sa Lokalnim akcionim planom za mlade i da ova aktivnost doprinosi stvaranju spone između mladih ljudi i realnog poslovnog okruženja. Nakon pozdravne riječi Jugoslava Radovića izvršnog direktora NVO „Centar za omladinsku edukaciju“ predstavljeni su nalazi istraživanja „Esencijalne vještine – od neformalnog obrazovanja do radnog mjesta“.


Uslijedio je radni dio sastanka na kojem je pokrenuta diskusija, a samo neki od zaključaka su: Činjenica da poslodavci ne prepoznaju dovoljan stepen motivacije za rad kod mladih; Da mladi nisu u dovoljnoj mjeri informisani o načinima sticanja neformalnog obrazovanja kroz volonterizam i proaktivno djelovanje. Opština Tivat će u narednom periodu osnovati Savjet za mlade i na taj način direktno ih uključiti u kreiranje programa u skladu sa njihovim stvarnim potrebama.


Ovaj događaj dio je projekta „Osnaživanje mladih za savremeno poslovanje“, koji je finansijski podržalo Ministarstvo prosvjete,nauke, kulture i sporta Vlade Crne Gore.