U REDU

Ime*
Prezime*
Adresa*
Grad*
Poštanski broj*
Broj telefona*
eMail*
Datum rođenja*
*Gore navedeni podaci se obrađuju i koriste u svrhu izdavanja EYCA kartice, a sve u skladu sa Politikom zaštite podataka ličnosti NVO "Centar za omladinsku edukaciju". Politika zaštite podataka ličnosti

Uz to, ovom prijavom kao korisnik EYCA kartice, daješ saglasnost da NVO "Centar za omladinsku edukaciju" koristi navedene lične podatke i kako bi te informisao o novostima i promotivnim akcijama EYCA kartice, kao i u svrhu uspostavljanja i održavanja komunikacije sa tobom, u cilju unaprijeđenja usluge koju nudimo.

Važno: Ako si maloljetan/a, neophodno je da nam dostaviš potpisanu saglasnost roditelja za prikupljanje i obradu tvojih ličnih podataka, i to u roku od 5 radnih dana, poštom ili lično na adresu: Trg Nikole Kovačevića br. 13, 81 000 Podgorica.
SHARE:
05.04.2019.
Predstavljen koncept - Youth Friendly City

U Tivtu je danas, simbolično u okviru dana Studenata, predstavljen projekat „Youth friendly City“, kao i “Evropska omladinska kartica - EYCA“ koji za cilj imaju poboljšanje statusa mladih u Crnoj Gori, osnaživanje mobilnosti mladih, promociju volonterizma i neformalne edukacije, umrežavanje NVO sektora i institucija, kao i turističke promocije naše zemlje u Evropi.

Predsjednik opštine, dr. Siniša Kusovac pozdravio je skup i istakao da ova kartica predstavlja asocijaciju mladih: “To predstavlja volonterizam, umrežavanje mladih, a nema bolje ni kvalitetnije dimenzije razvoja nego da na takav način da budte posvećeni mladima, da se što više druže i da što više komuniciraju. Svako to neformalno druženje mladih predstavlja jednu dimenziju gdje oni razvijaju svoje ideje i razmjenjuju mišljenja”. Tivat je identifikovan kao grad koji vodi računa o mladima i po njihovom mišljenju predstavlja pravi „Youth friendly City“, a ovaj projekat upravo podrazumijeva umrežavanje lokalne samouprave sa jedne, i Evropske omladinske kartice, sa druge strane.

“Želim posebno da se zahvalim Školskom brodu Jadran koji je ujedno i brend naše omladinske kartice. Mislim da Tivat, kao turistička destinacija, kroz ovakav dizajn kartice, govori više o našoj brizi za mlade i o tome da je lokalna samouprava uvijek bila uz mlade” - istakla je Darka Ognjanović, sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja.

Jugoslav Radović iz NVO "Centar za omladinsku edukaciju" pojasnio je da je ovaj projekat definisao Crnu Goru kao 37. državu članicu Evropske omladinske asocijacije: “U Crnoj Gori mladi mogu iskoristiti preko 120 popusta, kao i 70 hiljada popusta u Evropi. Zajedno sa opštinom Tivat radićemo na jačanju mobilnosti mladih, ali i promovisati našu zemlju kao turističku destinaciju. Moram naglasiti da je Tivat prvi EYCA grad u čitavom sistemu i pored osnovnih benefita, omogućili smo dodatne mogućnosti i obratili pažnju na jedan od najvećih problema a to je nezaposlenost mladih. Koristim ovu priliku da se zahvalim opštini Tivat na prepoznatom potencijalu ideje kako bi danas mladima omogućili sve benefite”.