U REDU

Ime*
Prezime*
Adresa*
Grad*
Poštanski broj*
Broj telefona*
eMail*
Datum rođenja*
*Gore navedeni podaci se obrađuju i koriste u svrhu izdavanja EYCA kartice, a sve u skladu sa Politikom zaštite podataka ličnosti NVO "Centar za omladinsku edukaciju". Politika zaštite podataka ličnosti

Uz to, ovom prijavom kao korisnik EYCA kartice, daješ saglasnost da NVO "Centar za omladinsku edukaciju" koristi navedene lične podatke i kako bi te informisao o novostima i promotivnim akcijama EYCA kartice, kao i u svrhu uspostavljanja i održavanja komunikacije sa tobom, u cilju unaprijeđenja usluge koju nudimo.

Važno: Ako si maloljetan/a, neophodno je da nam dostaviš potpisanu saglasnost roditelja za prikupljanje i obradu tvojih ličnih podataka, i to u roku od 5 radnih dana, poštom ili lično na adresu: Trg Nikole Kovačevića br. 13, 81 000 Podgorica.
SHARE:
14.03.2019.
Njemačka ljetnja Foster škola

Fakultet za hemiju, farmaceutske nauke, geografiju i geonauku, na Johannes Gutenberg Univerzitetu Mainz ove godine organizuje drugu Forster ljetnu školu/Foster Summer School, za master i bečlor studente.

Njemačka služba za akademsku razmjenu DAAD podržava ljetnu školu Forster s 15 stipendija za strane studente. Stipendija pokriva putne troškove za Mainz (prema DAAD putnim naknadama), a dijelom i smještaj.

Datum održavanja škole od 26. jula do 6. avgusta 2019. godine

Registracija je dostupna na linku: https://www.fb09.uni-mainz.de/forster-summer-school-2019

Rok za prijavu je: 30. april 2019. godine

Naknada za učešće u ovoj školi je 99,00 eura.

Ova škola nudi bečlor i master studentima priliku da uspostave međunarodnu mrežu i učestvuju u interdisciplinarnom transferu znanja. Oni će upoznati Mainz kao mjesto za proučavanje i razvoj njihovih jezičkih i kulturnih vještina. Tema predstojećeg događaja biće Alexander von Humboldt.

Alexander von Humboldt je važna figura u različitim naučnim disciplinama, ali i u javnoj raspravi i diskursu. O tome svjedoče bestseler „Mjerenje svijeta/Measuring the World“ i njegova filmska adaptacija. Dok je Humboldt dugo bio marginalizovan u njemačkom govornom području, postojala je stalna svijest o velikom prirodnom i kulturnom naučniku u mnogim drugim zemljama. Ove 2019. godine, obilježava se 250. godina od Humoldtovog rođenja.

Ljetnja škola Forster će analizirati i istaknuti puteve, radove i efekte ovog izuzetnog istraživača, naučnika i pisca, kao i ispitati veze i unakrsne veze unutar disciplina našeg fakulteta.