U REDU

Ime*
Prezime*
Adresa*
Grad*
Poštanski broj*
Broj telefona*
eMail*
Datum rođenja*
*Gore navedeni podaci se koriste u svrhu izdavanja EYCA kartice.
Uz to, ovom prijavom je korisnik svojevoljno dao pravo NVO "Centar za omladinsku edukaciju" da koristi lične podatke u svrhu informisanja korisnika o novostima i promotivnim akcijama EYCA kartice, kao i komunikaciju sa korisnicima u cilju unaprijeđenja usluge.
SHARE:
10.08.2020.
Nikšićani dobijaju fiskulturnu dvoranu za 65. godina uspješnog rada

 

Posebnu zahvalnost, u ime Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, upućujem Vladi Crne Gore i njenom premijeru, gospodinu Dušku Markoviću, koji su prepoznali potrebu mnogih generacija Nikšićkih studenata, imajući u vidu da u gradu pod Trebjesom egzistiraju tri fakulteta, kaže prof. dr Stevo Popovic, dekan fakulteta.

 

Inače, studenti i profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore iz Nikšića saglasni su da će izgradnjom ove dvorane pored studenata ona koristiti i sportistima Nikšića i Crne Gore, te da će izgradnjom ovog dugo očekivanog objekta, konačno biti zaokružen infrastrukturni projekat koji je započet 2008. godine preseljenjem u novi savremeni objekat tog fakulteta, koji postiže izvanredne rezultate i na nacionalnom i na međunarodnom planu.

Na ovaj način će se san svih generacija, od početka rada studijskog programa fizičke kulture koji je počeo sa radom, davne 1956. godine pa do danas, konačno ostvariti u 2021.godini kada Fakultet za sport i fizičko vaspitanje proslavlja 65. godina uspješnog rada, zaključio je Popović.

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici od 6. avgusa uvrstila u listu prioriteta u kapitalnom budžetu izgradnju fiskulturne dvorane Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore što će se prioritetno finansirati u 2021.godini iz kapitalnog budžeta.

Podsjetimo već je urađen glavni izvodjački projekat, a dvorana će se zidati uz zgradu ovog fakulteta.