U REDU

Ime*
Prezime*
Adresa*
Grad*
Poštanski broj*
Broj telefona*
eMail*
Datum rođenja*
*Gore navedeni podaci se koriste u svrhu izdavanja EYCA kartice.
Uz to, ovom prijavom je korisnik svojevoljno dao pravo NVO "Centar za omladinsku edukaciju" da koristi lične podatke u svrhu informisanja korisnika o novostima i promotivnim akcijama EYCA kartice, kao i komunikaciju sa korisnicima u cilju unaprijeđenja usluge.
SHARE:
08.06.2020.
Uskoro počinje 11. Underhillfest!

 

Jedanaesti UnderhillFest - međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma svečano će biti otvoren 16. juna na Terenu KK Budućnost u Njegoševom parku u Podgorici kada će biti prikazan film “Zemlja meda” u režiji Tamare Kotevske i Ljubomira Stefanova.

 

Ovaj dokumentarac započeo je svoje predstavljanje svijetu kao višestruki pobjednik Sandens festivala – Najbolji film selekcije svjetskog filma, najbolja kamera u selekciji svjetskog dokumentarnog filma i specijalna nagrada žirija za uticaj i promjenu. Film “Zemlja meda”, dobitnik mnogih nagrada, nominovan je i za najbolji dokumentarni film i najbolji strani dugometražni film na 92. dodjeli Oskara - čime se upisao u istoriju svjetske kinematografije kao prvo ostvarenje koje je dobilo ove dvije nominacije.

Podgorička publika će od 16. do 23.juna na Terenu KK Budućnost u Njegoševom parku moći da vidi najbolja ostvarenja u proteklih godinu dana, a kao i prethodnih godina filmski selektor je Vuk Perović. Filmovi su kao i ranije podijeljeni u tri selekcije: međunarodnu, regionalnu i vantakmičarsku.

Tročlani žiri 11. UnderhillFesta producentkinja Jelena Mišeljić i reditelji Gojko Berkuljan i Ivan Marinović dodijeliće nagrade Maslačak u međunarodnoj i regionalnoj kategoriji.

U okviru 11. UnderhillFesta, već petu godinu za redom, biće održan i trodnevni program U FOKUSU, koji UnderhillFest realizuje u saradnji sa Centrom za ženska prava.